logo

Welk profiel heeft de online shopper?

03/01/2019

Wie zijn de grote online shoppers onder ons? Zijn het vooral de mannen of toch de vrouwen? De jeugd of de babyboomers? De mensen met normale inkomens of de grootverdieners? We zochten het voor je uit.

Online shoppen

Er wordt veel online geshopt. Uit een bevraging* blijkt dat 76 procent van de online populatie het voorbije jaar online aankopen deed. Als we dit zouden omrekenen komen we op een schatting van 67% van de Belgische populatie in 2018.

Man of vrouw?

“Vooral vrouwen zijn shopaholics”, zo luidt het cliché. Geldt dit ook voor online aankopen? Uit onderzoek naar het online shopgedrag van de Belgen* blijkt dat zowel mannen als vrouwen online winkelen en dat het verschil tussen de twee niet zo heel groot is. Namelijk 77% van de mannelijke consumenten gooit geregeld iets in het online shopping karretje. Bij de vrouwen is dat 74%.

Jong of oud?

“Online shoppen dat is vooral voor de jeugd.” Zou je kunnen denken. Toch zien we een gelijke verdeling in de leeftijdsgroepen. Het zwaartepunt bevindt zich tussen 18 en 44 jaar. Gemiddeld 81% van die leeftijdsgroep koopt online. Maar de oudere generaties tussen 45 en 54 jaar en tussen 55 en 70 jaar moeten zeker niet onderdoen. Respectievelijk kocht hiervan vorig jaar 71 en 66 procent van de consumenten binnen deze leeftijdsgroepen online. Iedereen vindt dus vlot de weg naar de online winkel.

Klein of groot inkomen?

“Big paycheck, big spender?” Hoe beïnvloedt het inkomen de online aankopen? Ook hier liggen de resultaten dicht bij elkaar. Zo koopt 71% van de consumenten die minder dan 2500 euro verdienen op het internet. Vult 82% van de kopers met een inkomen tussen 2500 en 3500 euro geregeld zijn online shopping bag. En shopt 86% van de online winkel bezoekers met een inkomen hoger dan 3500 euro.

*Comeos E-commerce Belgium 2018

Online shops hebben het hart van de Belgische consument gestolen. Iedereen winkelt online! Belangrijk is dat jij als e-commerce handelaar je publiek kent en weet hoe je hen kunt overtuigen.

Wil je ondersteuning bij je e-commerce? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Deel dit artikel