logo

De 5 populairste plekken om online pakjes te leveren

21/02/2019

Consumenten kunnen kiezen waar ze hun online aankopen laten leveren. Waarvoor kiezen ze het meest? We zochten het voor je uit.

  1. Home sweet home

Of je het nu wil toegeven of niet, consumenten zijn verwend. En eigenlijk ook een beetje lui. Thuislevering voor online aankopen staat dan ook op nummer één. Niets is zo gemakkelijk als je pakje ontvangen op de deurmat of in je brievenbus. In België liet in 2018 64% van de online shoppers hun bestelling thuis leveren*.  

*Comeos 2018

  1. Pick-up point

Ver hierna staat op de tweede plaats met 9% het ophalen van online bestellingen in een pick-up point. Niet iedereen is thuis wanneer de koerier of postbode tijdens de werkuren voor de deur staat. Negen procent van de online shoppers kiest dan ook voor een pick-up point. Zo passeert hij of zij misschien een postpunt op de weg naar huis of is een tripje naar het pick-up point in de buurt van het werk snel bezocht.

  1. In de winkel

Sommige winkels bieden ook levering in de fysieke shop aan. Zo’n 8% van de online consumenten kiest hiervoor. Men bestelt thuis op het gemak, raadpleegt de voorraad en kan eventueel bestellen uit de stockvoorraad van een ander filiaal. Bovendien is het ophalen in een fysieke winkel vaak zonder verzendkosten. Handig.

  1. Op het werk

Je zou denken dat het makkelijker is om een bestelling te laten leveren op het werk, want daar bevinden de meeste consumenten zich overdag. Toch staat deze leverlocatie slechts op de vierde plaats. Misschien omdat niet elke job zich leent voor het leveren van pakjes en niet elk bedrijf het toelaat. Een balie vol pakjes waar het zoeken is naar de onthaalmedewerker is niet ideaal. En ook de privacy kan meespelen. Je collega’s hoeven niet te weten bij welke lingeriewinkel je bestelt. Toch?

  1. Een pick-up locker

Slechts één procent van de online kopers laat een pakje leveren in een daarvoor voorziene locker. Deze kan geopend worden met een unieke code. En de overige 15% van de online shoppers? Die geven aan een andere methode te gebruiken of herinneren het zich niet.

Leveren wanneer afwezig

Ben je niet thuis, dan kun je doorgeven waar je pakje geleverd zal worden. Bij je buren, op een veilige plek, in de brievenbus, …  Bpost testte een tijdje terug ook een systeem waarbij je op afstand met een app het slimme slot van je voordeur kunt openen en de postbode kunt binnenlaten wanneer je er niet bent. Voorlopig is dit nog niet voor buiten de testomgeving maar wel iets om in de gaten te houden…

Nu je weet wat de populairste plaatsen zijn om online bestellingen te leveren, kun je je logistiek hierop afstemmen. Thuisbezorging is sowieso een must. De mogelijkheid om te leveren in een pick-up point of in de fysieke winkel zelf is zeker het overwegen waard.

Interesse in het verbeteren van je e-commerce? I-Folks helpt je graag op weg

Deel dit artikel